Yazılım Mühendisliği Dersleri Fırat Üniversitesi

Yazılım Mühendisliği Bölümü Ders İçeriği

Yazılım mühendisliği bölümü derslerini; yeni başlayacak ya da tercih etmek isteyen arkadaşlar için,  ders programı kapsamında derledik. Yazılım mühendisliği dersleri Fırat Üniversitesi ders programını yıllar ve yarı yıl kapsamında sizlere sunuyoruz. Yazılım mühendisliği, birinci yarı yıl dersleri; FİZİK LAB-1, Fizik 1, Matematik 1, Türk Dili 1, İngilizce 1, Algoritma ve Programlama 1, Bilgisayar Bilimlerine Giriş şeklindedir. İkinci yarı yıl dersleri; FİZİK LAB 2, Fizik 2, Matematik 2, Türk Dili 2, İngilizce 2, Algoritma ve Programlama 2 ve Yazılım Mühendisliğinin Temelleri şeklindedir.

Yazılım mühendisliği dersleri Fırat Üniversitesi, ikinci sınıf: Üçüncü yarı yıl dersleri; Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 1, Ayrık Yapılar, Mesleki İngilizce 1, Mantık Devreleri, Lineer Cebir, Veri Yapıları, Mühendislik Matematiği dersidir. Dördüncü yarı yıl dersleri ise; Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi 2, Olasılık ve İstatistik, Nesne Tabanlı Programlama, Mesleki İngilizce 2, Mikroişlemciler ve Programlama, Sayısal Yöntemler ve Ekonomidir.

Yazılım mühendisliği dersleri Fırat Üniversitesi, üçüncü sınıf dersleri: Beşinci yarı yıl alınan dersler; Biçimsel Diller ve Otomata Teorisi, Web Tasarımı ve Programlama, İşletim Sistemleri, Veri tabanı Yönetim Sistemleri, Programlama Dilleri, Yazılım Gereksinim ve Analizi ve Mesleki Uygulama 1 şeklindedir. Üçüncü sınıf, altıncı yarı yıl zorunlu dersler; Yazılım Tasarımı ve Mimarisi, Bilgi Sistemleri ve Güvenliği, Algoritma Analizi, İş  Hukuku dersidir. Seçmeli derslerini ise; Optimizasyon Teknikleri, Bilgisayarlı Grafik ve Animasyon, Veri Madenciliği, Çoklu Ortam Yazılımı Geliştirme, Biyoinformatik, Veri tabanı Tasarımı ve Yönetimi, İleri Görsel Programlama dersleri oluşturur.

Yazılım mühendisliği dersleri Fırat Üniversitesi, dördüncü yani son sınıf dersleri: Yedinci yarı yıl dersleri de, zorunlu ve seçmeli derslerden oluşur. Zorunlu dersler; Yazılım Örüntüleri, Veri İletişimi ve Bilgisayar Ağları, Yazılım Geçerleme ve Sınama, Mesleki Uygulama 2 şeklindedir. Seçmeli dersler; Sistem Modelleme ve Simülasyon, Yazılım Geliştirmede Çevik Yöntemler, Uzaktan Eğitim ve E- Öğrenme, Uygulamalı Sinir Ağları, Dağıtık Yazılım Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği dersidir.  Sekizinci yarı yıl zorunlu dersleri; Yapay Zeka ve Uzman Sistemler, Yazılım Kalite Güvencesi, Bitirme Projesi ve Yazılım Proje Yönetimi dersidir. Seçmeli dersler ise; Oyun Tasarlama ve Programlama, Hareketli Yazılım Geliştirme,  Sayısal Görüntü İşleme Yöntemleri, Robot Programlama, E-Ticaret, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Makine Öğrenmesi şeklindedir.

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.