Yazılım ile Ortaya Ürün Nasıl Çıkartılır?

Yazılım sektörünün her geçen gün gelişmesiyle ortaya en iyi yazılım firmaları çıkmıştır. Bu firmalar kendilerini gün ve geliştirmektedir. Bunun farkına varıp sektöre adım atmak isteyenler için hazırladığımız programların nasıl yazıldığı, hangi programlama dilleri vasıtasıyla işlemin gerçekleştiği gibi konulara bugün ki yazımızda değineceğiz. Öncelikli olarak bilinmesi gerekir ki yazılımla bir program yazıyorsak veya böyle bir düşüncemiz varsa bunun için bilgisayar olmazsa olmazdır.

imageServiceYazilim

Bilgisayar ile gerekli işlemlerimizi gerçekleştirmek için işimize yarayan birtakım programlar ortaya çıkartabiliriz. Bu programların çalışma prensibi fonksiyonlardır. Fonksiyonlar kısaca zamanı geldiğinde veya çağırıldığında işini yapıp giden kodlardır. Tüm programların mantığı bu şekilde çalışmaktadır. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse basit bir hesap makinesi uygulaması için sistem de butonlar var ve yazı gireceğimiz alan mevcuttur. Yazı girilen alana işlem yapıldıktan sonra butonlara basılarak gerekli fonksiyon çağırılır. Çağırılan bu fonksiyonlar gerekli işlemleri yaparak ortaya çıktı çıkartırlar. Bu fonksiyonlara verilecek basit örneklerdendir.

Programların yazılması için bilgisayarın dışında bir programlama diline ihtiyaç vardır. Programlama dili kullanıcının anlayabileceği en basit yazım şeklidir. Bu yazılan kodlar sonrasında makine diline çevrilip ortaya bir çıktı çıkartılmış olunur. Makine dili 1 ve 0’lardan oluştuğundan dolayı makine diliyle işlem yapmak gerçekten de çok güçtür. Bu zorluğun üstesinden programlama dilleri gelmiştir. Bu diller yardımıyla dilediğimiz kodları yazıp gerisini makineye bırakmaktayız.

Programlama dilleri algoritmayla çalışmaktadır. Algoritma ibaresini kısaca belli bir sorunu çözmek için tasarlanan yöntem olarak tanımlayabiliriz. Deminden beri bu programlama dillerinden bahsediyoruz peki nedir bu programlama dilleri der dediğinizi duyar gibiyim dilerseniz bu sorunuzu aşağıda yanıt bulalım.

maxresdefault

Programlama dilleri üçe ayrılmaktadır. Bunların birincisi Alt seviyeli programlama dilleridir. Alt seviyeli programlama dilleri makine koduna oldukça yakın olan dillerdir. Assembly programlama dili makineye en yakın dillerden biridir. Alt seviyelinin yanı sıra Orta seviyeli programlama dili, programlama dillerinin ikincisidir. Bu diller alt seviyeli dillere oranla daha kolay anlaşılmaktadır. Esnek ve anlaşılır olan bu dillere örnek olarak C programlama dili gösterilebilir.

Üst seviyeli diller, programlama dillerinin sonuncusudur. Bu diller fonksiyonlar üzerine kurulmuştur. Bu yüzden proje geliştirilirken bu diller oldukça tercih edilmektedir. Hızlı bir kullanım sunan üst seviyeli dilleri daha çok alana yeni başlayan kişiler tercih etmektedir. Tabi bu tercihi yaparken kullanıcıların karşısına birçok programlama dili çıkacaktır. Günümüzde 150’e yakın programlama dili vardır. Bunların en çok bilinenlerini aşağıda maddeler halinde inceleyebilirsiniz.

  • Python
  • PHP
  • Javascript
  • C++
  • C#
  • Pascal
  • Basic
  • Java
  • Ada
  • Fortan
  • Delphi
  • Perl

Bu diller en çok kullanılan programlama dilleridir. Bunlar yardımıyla ortaya birtakım programlar çıkacaktır. Bu programları kullanıcılarla birleştiren birçok firma bulunmaktadır. En iyi yazılım firmaları arasında yerini alan Acarnet Bilişim müşterilerine en iyi hizmeti sunan firmalar arasında yerini alıyor. Firmamızın yazılım anlamında sizlere sunduğu başlıca hizmetler arasında E-ticaret, CRM, ERP yazılımları geliyor. Sizlerde ihtiyaçlarınıza uygun bir yazılım temin etmek istiyorsanız iletişim alanından bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.